Krakau
Zoek jouw stedentrip naar Krakau

Weekend Krakau

Gezellig een weekend Krakau

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Uitstekend aanbod hotels
Geen reserveringskosten
Tijdelijk geen reserveringskosten!

Weekend Krakau

Heb jij zin in het ondernemen van een weekend Krakau? Bij GaSamen Stedentrips hebben we altijd een weekend Krakau dat bij je past. Zoek een vliegreis Krakau met de meest gunstige vertrektijden en luchthaven. Daarnaast kan je kiezen voor een tof hotel in Krakau. Vervolgens kun je gaan bedenken wat je gaat ondernemen tijdens een weekend Krakau. Er is genoeg te zien, doen en beleven!

Een weekend Krakau begint op de Grote Markt, genaamd Rynek Glówny. Dit is het historische, romantische centrum van Krakau, genaamd Stare Miasto. Dit is één van de oudste middeleeuwse pleinen van Europa. Verdwaal tijdens een weekend Krakau door de straatjes vol met winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Scoor je souvenirs in de lakenhal.

Vanuit Stare Miasto loop je door naar het Wawel, dit is een historische wijk op een heuvel in Krakau. In Wawel vind je prachtige gebouwen, maar de topattracties zijn het Kasteel van Wawel en de Kathedraal van Wawel. Wawel ligt langs de rivier Wisla. Dit is een romantisch stukje in de winter en levendig in de zomer.

Podgórze is een eeuwenoud district vol verhalen. Vroeger was dit een zelfstandige stad, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog is daar een grote verandering in gekomen. Het werd namelijk een ommuurde Joodse getto. Tegenwoordig is Podgórze een culturele hotspot die je moet bezoeken tijdens een weekend Krakau. Bezoek de majesteuze Sint-Jozefkerk. Daarna vervolg je de route naar het aangrijpende Plac Bahaterów Getta. Dit plein staat symbool voor de bewoners die destijds gedeporteerd werden. Er staat een monument met lege stoelen. Dit staat symbool voor de slachtoffers. Het oorlogsverleden van Krakau wordt vervolgt in de Schindler’s Fabriek. Deze fabriek neemt je mee terug in de tijd naar de Joods gettobewoners. Ga terug in de tijd van Krakau toen het nog onder Duitse bezetting was.

Een romantische tip tijdens een last minute, stedentrip of weekend Krakau; hang een slotje aan de Bernatek Brug. De moderne brug verbindt de wijken Podgórze met Kazimierz. Kazimierz is de creatieve wijk van Krakau. Overal vind je unieke boetiekjes en veel street art. Eet iets in één van de foodtrucks om vervolgens je tocht voort te zetten. Plac Nowy mag je niet overslaan. Ook de Jozefa Straat is gevuld met boetiekjes en street art die je niet mag missen tijdens een weekend Krakau.

Je kunt tijdens een weekend Krakau ook tot rust komen in het Planty Park. Het Planty Park ligt om de Grote Markt heen. Je vindt hier een mooi park waar je kunt ontspannen om vervolgens de rest van Krakau te ontdekken. Kortom, er is genoeg te ondernemen tijdens een weekend Krakau!

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur