Krakau
Zoek jouw stedentrip naar Krakau
Stedentrips Krakau - Krakau.nl

Stedentrip Krakau

Vind je stedentrip Krakau

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Boek direct excursies bij

Stedentrip Krakau

Op zoek naar de beste deal voor een stedentrip Krakau? Dan ben je bij GaSamen Stedentrips aan het juiste adres om jouw stedentrip Krakau werkelijkheid te laten worden. Een stedentrip Krakau begint met de keuze voor een vlucht. Je kunt je eigen luchthaven kiezen met de meest passende vertrektijden. Een vliegreis Krakau is de snelste manier van reizen. We hebben ook hele leuke hotels in het aanbod dat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een stedentrip Krakau.

Of je nu een weekend, last minute of een aantal dagen boekt, een stedentrip Krakau is altijd een goed idee! Wat wil je allemaal gaan doen tijdens een stedentrip Krakau? Begin op de Grote Markt, Rynek Glówny. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa. Je vindt hier ook de Mariakerk en de Sukenniece. Het plein is omringd met winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes. Geniet van de Poolse cultuur en de voorbijkomende toeristen.

Loop daarna vanuit de Grote Markt door naar de wijk Wawel. In de wijk Wawel staan de Wawel Kathedraal en het Wawel Kasteel. Deze twee bezienswaardigheden liggen bovenop de Wawel heuvel. Laat je betoveren door de monumenten die in deze wijk te vinden zijn.

De wijk Kazimierz geeft een stedentrip Krakau een kunstzinnige wending. Deze Joodse wijk is gevuld met diverse street art, foodtrucks en leuke boetiekjes. De straat Jozefa moet je zeker bewandelen. Ook Plac Nowy mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kazimierz. Vanuit Kazimierz neem je de Bernatek Brug naar Podgórze.

Podgórze is door de Nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog bezet. Dit is een ommuurde Joodse getto wijk geworden waar je zeker een indrukwekkend tafereel ziet tijdens je stedentrip Krakau. Op het plein Plac Bohaterów Getta is een monument gevestigd. Hier werden de bewoners namelijk verzameld voordat ze gedeporteerd werden. Het monument geeft een aantal lege stoelen weer. Deze lege stoelen staan symbool voor de slachtoffers. In de wijk Podgórze staat ook de majesteuze Sint-Jozefkerk, dit is zeker een bezichtiging waard.

Een last minute, weekend of stedentrip Krakau brengt veel historie en een sprookjesachtige sfeer met zich mee. Laat je betoveren door deze mooie stad in Oost-Europa!

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur