Krakau
Zoek jouw stedentrip naar Krakau
Last minute Krakau - Krakau.nl

Last minute Krakau

Vind hier je last minute Krakau

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Boek direct excursies bij

Last minute Krakau

Wil jij de beste last minute Krakau scoren? Een last minute Krakau is altijd een goed idee! Krakau heeft een rijke geschiedenis wat een stedentrip, weekend of last minute Krakau meerwaarde geeft. Wij hebben de leukste hoogtepunten op een rij gezet voor jouw last minute Krakau.

Een last minute Krakau start je op de Grote Markt, Rynek Glówny. Dit is het meest centrale punt in Krakau. Het plein van de Grote Markt is het grootste middeleeuwse plein in Europa. Midden op het plein is de Mariakerk gevestigd. Ook de Sukiennice Lakenhal is een bezoek waard. Je kunt hier veel winkeltjes vinden om toffe souvenirs te scoren. Het plein wordt omringd door veel restaurantjes en cafeetjes.

Vanuit de Grote Markt loop je door naar de wijk Wawel. In deze wijk vind je de twee topattracties het Wawel Kasteel en de Wawel Kathedraal. De twee architectonische hoogtepunten vind je bovenop de Wawel heuvel, dit kun je niet missen tijdens een last minute Krakau. Hier vind je een verzameling van diverse monumenten. De Wawel heuvel kun je gratis betreden, voor de kathedraal en het kasteel heb je wel tickets nodig.

De wijk Podgórze is een eeuwenoud district vol verhalen. In de Tweede Wereldoorlog hebben de Nazi’s van deze week een ommuurde Joods getto gemaakt. Je ziet hier nog veel overblijfselen van. Een wandeling langs de majesteuze Sint-Jozefkerk is aan te raden tijdens een last minute Krakau. Het aangrijpende Plac Bohaterów Getta is het plein waarop de bewoners werden verzameld om gedeporteerd te worden. Nu staat er een oorlogsmonument met lege stoelen die symbool staan voor de slachtoffers.

De Bernatek Brug verbindt de wijk Podgórze met Kazimierz. De Joodse wijk Kazimierz moet je zeker bezoeken tijdens een last minute Krakau. In de wijk Kazimierz valt het je al snel op dat deze wijk het creatieve hart van de stad is. Je spot overal unieke boetiekjes, kunststudio’s, verrassende street art, veel terrasjes en foodtrucks. De Jozefa straat is een straat die je zeker moet noteren in de route door Kazimierz. Ook Plac Nowy mag niet ontbreken tijdens je last minute Krakau.

Wanneer je snel een begin wilt maken met je citytrip kun je er meteen een vliegreis bij boeken. Vliegen naar Krakau is de snelste manier van reizen. Vanaf de luchthaven kun je gebruik maken van het openbaar vervoer naar het centrum. Vervolgens kun je en hotel Krakau zoeken in één van de diverse wijken in de stad.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur